Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, ‘Yazılımın Ritmi, Matematiğin Melodisi: Dijital Dünyanın Senfonisi’ adlı 1. Öğrenci Çalıştayını başarıyla gerçekleştirdi

Şanlıurfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nesrin Güllüoğlu ve Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Mehmet Başkonuş’un organizasyonunu üstlendiği çalıştayda, Mobius ile algıyı zorlayarak sonsuzluğa varma, Fibonacci sayılarıyla matematiğin ritmini hissetme, yapay zeka ile bilinmeyene yolculuk yapma, gizemli sayılarla matematiğin derinliklerine dalma ve HAARP ile teknolojinin sınırlarını zorlama gibi günümüz teknolojisi ve yapay zeka alanlarına yönelik önemli konular ele alındı.

‘Matematiksel notalarla yazılımın ritmini keşfedin; Dijital dünyanın senfonisini oluşturan harmoniye katılın’ mottosuyla gerçekleştirilen program, Öğr. Gör. Nesrin Güllüoğlu açılış konuşmasıyla başladı. Ardından; Sevim Altunkaya tarafından Fibonacci Sayıları, Fatma Yaşar tarafından Gizemli Sayılar, Muhammed Arslan tarafından Biyoinformatik ve Sevda İnal tarafından Yapay Zeka konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Programın ikinci bölümünde ise HAARP konusuyla Bartu Korkmaz, Bilgisayar Oyunları konusuyla Onur Akkafa ile Nuri Kaplan ve Mobius Şeridi konusuyla Merve Yıldırım ile Züleyha Hayırlı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Program, teşekkür plaketlerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*