30’uncu yıl dönümünü NTV’de “Umut Yeşerten Şarkılar – TEMA Vakfı 30. Yıl Özel Yayını” ile kutlayan TEMA Vakfı, söz verdiği gibi; gecede elde edilen fidan bağışlarıyla Türkiye’nin 7 bölgesinde “TEMA Vakfı 30. Yıl Hatıra Ormanları” oluşturdu. Vakıf, 7 hatıra ormanından biri olan ve Kırklareli Celaliye’de yer alan ormanı ziyaret ederek tabela açılışı eşliğinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.
Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için 30 yıldır faaliyetlerini sürdüren TEMA Vakfı, kuruluşunun 30. yıl dönümünü 3 Aralık 2022’de, NTV ekranlarında “Umut Yeşerten Şarkılar – TEMA Vakfı 30. Yıl Özel Yayını” ile kutlamıştı. Yoğun ilgi gören gecede yapılan bağışlarla 100 bin fidan hedefinin de üzerine çıkılarak yaklaşık 200 bin fidan bağışına ulaşılmıştı.
Bağışlar ormana dönüştü
TEMA Vakfı, söz verdiği gibi yayın vesilesiyle sağlanan bağışlarla Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 30. Yıl Hatıra Ormanları’nı Türkiye’nin 7 bölgesinde; Denizli, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kırklareli ve Kilis illerinde oluşturdu.
Bugün, Türkiye’nin 81 ilinde TEMA Vakfı bağışçıları sayesinde oluşturulan en az 1 orman bulunuyor. Vakfın 30’uncu yılında düzenlenen kampanya sayesinde bu ormanlara 7 orman daha eklenmiş oldu.
Fidanlar toprakla buluştu
TEMA Vakfı’nın 30’uncu yıl gecesinin sunuculuğunu gönüllü olarak üstlenen Seda Öğretir ve Yiğit Özşener’in de katılımıyla, 7 hatıra ormanından biri olan ve Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi, Celaliye köyü sınırları içerisinde yer alan ormana ziyaret gerçekleştirildi. Etkinliğe İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Talip Kavlak ve Kırklareli Orman İşletme Müdürü İsmail Karakaya, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Genel Müdürü Başak Yalvaç Özçağdaş ile Vakıf gönüllüleri ve Genel Merkez çalışanları katıldı. Tabela açılışının ardından fidan dikim etkinliğine geçildi ve temsili fidanlar toprakla buluşturuldu.
“7 bölgeye 7 orman kazandırmanın gururunu yaşıyoruz”
7 bölgeye 7 orman kazandırmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirten TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç “Ormanlar; iklimi düzenleme, su üretimi, sel, çığ ve taşkınları önleme, kuraklık etkilerini azaltma işlevleri ve sahip olduğu biyolojik çeşitlilik nedeniyle, iklim kriziyle mücadele ve biyolojik çeşitliliğin korunması konularında anahtar role sahip.
Hepimizin derin üzüntü ile hatırladığı gibi, 2021 yılı yaz aylarında yaşadığımız ve afet boyutuna dönüşen orman yangınları sebebiyle 133 bin hektara yakın orman varlığımızı, binlerce hektar tarım alanını, 9 vatandaşımızı ve milyonlarca orman canlısını kaybettik. Bir kere daha ağaçların, ormanın ve doğanın bizim için ne kadar değerli olduğunu ne yazık ki böyle üzücü bir hadisenin ardından tekrar anladık. Hem var olan ormanlarımızı korumamız ve yaşatmamız gerektiğini hem de ülkemize yeni ormanlar kazandırmamız gerektiğini artık çok daha iyi biliyoruz.
Biz de bu dönemde ağaçlandırma çalışmalarına özel olarak ağırlık veriyoruz ve 30’uncu yılımızın anısına Türkiye’nin 7 bölgesinde ‘TEMA Vakfı 30. Yıl Hatıra Ormanları’ oluşturmayı hedefledik. Değerli sanatçılarımız ve bağışçılarımız başta olmak üzere bu hedefe ulaşmamızda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bir yanıt bırakın