Lincoln Electric Türkiye, Gazi Üniversitesi Öğrencileri ile Malzeme Günlerinde Buluştu

lincoln-electric-turkiye-gazi-universitesi-ogrencileri-ile-malzeme-gunlerinde-bulustu.jpg

Kaynak sektörünün lideri Lincoln Electric Türkiye, geçtiğimiz günlerde Gazi Üniversitesi’nin Metalurji Araştırma Topluluğu (METAT) tarafından gerçekleştirilen Malzeme Günleri etkinliğinde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Etkinlikte, öğrencilerle kaynak teknolojileri ve sektördeki yenilikler hakkında en son gelişmeler paylaşıldı ve Lincoln Electric uzmanları, şirketin 130 yıla varan tarihini, sektördeki deneyim ve tecrübelerini öğrencilere aktardı. Ayrıca, kariyer fırsatları ve staj imkanları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

Öğrencilere Vrtex 360 Compact ile Sanal Kaynak Deneyimi 

Etkinlik süresince kurulan stantta, Lincoln Electric Türkiye’nin teknolojik yeniliklere paralel olarak sunduğu kaynak ekipmanlarıyla birlikte yer alan sanal kaynak ekipmanı Vrtex 360 Compact, öğrenciler arasında büyük ilgi topladı. Lincoln Electric Türkiye’nin teknolojik yeniliklerinden biri olan ve sanal kaynak uygulaması imkanı sunan Vrtex 360 Compact, hem çevre dostu hem de güvenli bir eğitim ortamı sağlıyor. Atık oluşumunu engelleyerek doğaya zarar vermeyen ve iş güvenliği risklerini ortadan kaldıran cihaz, gerçekçilik hissi vererek kullanıcıya başarılı sonuçlar elde etme imkanı sağlıyor.

Lincoln Electric Türkiye öğrencilere Vrtex 360 Compact ekipmanı ile örtülü elektrot, gaz altı kaynak yöntemleri (MIG/MAG, TIG) ve opsiyonel oksi-gaz kesme imkanı sunarak, öğrencilere geniş bir yelpazede pratik yapma olanağı sağladı. Ayrıca, Vrtex 360 Compact, öğrencilere yenilikçi sanal kaynak ekipmanlarıyla gerçek hayatta karşılaşacakları senaryoları simüle etme fırsatı sundu. Bu ekipmanlar, teorik bilgilerini pratik uygulamaya dönüştürmelerine yardımcı olurken aynı zamanda kullanıcılar sektöre daha donanımlı bir şekilde hazırlanıyorlar.

 

Geleceğe Yatırım: Üniversiteler ile İş birliği

Lincoln Electric Türkiye, üniversitelerle iş birliklerine büyük önem veriyor ve bu iş birliklerini geliştirme hedefi doğrultusunda uzun yıllardır bu adımlarını sürdürüyor. Öğrencilerin sektördeki yenilikleri yakından takip etmelerini ve pratik deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla katılım gösterdiği etkinlikler, şirketin eğitime ve geleceğe yaptığı yatırımın önemli bir parçasını oluşturuyor. Lincoln Electric Türkiye, genç yeteneklerin eğitimine,mesleki gelişimine olan desteğini sürdürmeye devam ediyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*