Kemer’de 19 Mayıs coşkusu

Kutlamalar, Kemer Bahri Tanrıkulu Spor Salonu önünden başlayarak Kemer Cumhuriyet Meydanında son bulan kortej yürüyüşü ile başladı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan tören ve kutlama programına, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Kemer Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Soner Tuna, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Semih Top, Ali Rıza Akar, Sema Özdemir, Hüseyin Sek, Kenan Kar, Kemer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kamil Bozkurt, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. İstiklal Marşı’nı, şefliğini Furkan Üstündağ’ın yaptığı Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası seslendirdi.

Kutlama programında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kamil Bozkurt, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

19 Mayıs konulu şiirlerin okunduğu programda judo, karate ve kick boks sporcuları gösteri yaptı.

Programda, çeşitli spor branşlarında milli takıma seçilen sporculara ödülleri verildi. Sporcuların ödüllerini Kaymakam Solmaz, Başkan Topaloğlu ve Başsavcı Almalı verdi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, 19 Mayıs gününün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı gün olduğunu söyledi.

Tüm umutların tükendiği anda Atatürk’ün “Ya istiklal ya ölüm” diyerek Samsun’a çıktığını hatırlatan Başkan Topaloğlu, “Arkasından Erzurum ve Sivas kongrelerini yaptı. TBMM’yi açtı ve Kurtuluş Savaşı başladı. Atatürk, düşmanı denize döktü. Biz bugünlere rahat gelmedik. Gençlerin ve bizlerin geçmişimizi iyi öğrenmemiz lazım ki geleceğimize ışık tutalım. Başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve nice kahramanları rahmetle anıyorum. Bize pırıl pırıl bir ülke bıraktılar. Bizim görevimiz ülkemizi daha yükseklere çıkarmaktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Program sonrası protokol üyeleri sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*