İstinye Üniversitesi ve Gülmek İyileştirir Derneği, “Spor Her Çocuğun Hakkı” diyerek tüm çocukların spora erişebilmesi için İstinye Üniversitesi Vadi Ana Kampüste yer alan spor salonunun açılışını gerçekleştirdi. Dezavantajlı çocukların spora erişebilmeleri için hayata geçirilen proje kapsamında spor salonu her ay bir gün dezavantajlı çocukların kullanımına ayrılacak.
İstinye Üniversitesi ve Gülmek İyileştirir Derneği, “Spor Her Çocuğun Hakkı” diyerek tüm çocukların spora erişebilmesi için İstinye Üniversitesi Vadi Ana Kampüste yer alan spor salonunun açılışı gerçekleştirdi. Dezavantajlı çocukların spor olanaklarına erişimi için hayata geçirilen projeyle birlikte Gülmek İyileştirir Derneği her ay bir gün bu salonu kullanabilecek. Ünlü oyuncu İlker Ayrık’ın sunumunu gerçekleştirdiği açılışa, Çocuk Gelişimi Bölümü gönüllü öğrencilerinin yanı sıra, Trabzonspor eski teknik direktörü Abdullah Avcı, topluma hizmet çalışmalarıyla tanınan Monik İpekel, Gülmek İyileştirir Derneği kurucusu Aslı Bastıyalı, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, dernek çalışanları ve çocuklar katıldı. İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş açılış konuşmasında, “Spor, sivil toplum faaliyetleri ve sosyal hizmet; bu üç hayati kavramı spor salonu açılışımız ile bir araya getiriyoruz.” sözleriyle topluma hizmetin İstinye Üniversitesi için önemini vurguladı.
Çocuklar oyunlarla eğlendi
Etkinlikte, ünlü oyuncu ve Gülmek İyileştirir Derneği’nin yöneticilerinden İlker Ayrık’ın eğlenceli sunumu eşliğinde, İstinye Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünden 35 kişilik öğrenci grubu, çocukların spor yaparak güzel bir gün geçirmeleri için destek oldu. Özel aktiviteler düzenlenen etkinlikte, miniklere top, tişört ve şapka hediye edildi. Çocuklar parkur oyunları, dans, basketbol, balon patlatma gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi.
“Bütün dezavantajlı çocuklarımızın oyun hakkına ve spor hakkına erişebilmesini diliyorum”
Gülmek İyileştirir Derneği Kurucusu Aslı Bastıyalı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Bugün burada olmak çok anlamlı. Çünkü üniversite ve STK’lar arasındaki iş birliklerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum ve şu ana kadar bu iş birliklerinin yaygın olmadığını görüyorum. O yüzden dilerim bu iş birliği diğer üniversiteler ve STK’lar için örnek teşkil eder ve dilerim daha fazlasını görürüz. Oyunun bütün çocukların hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bütün dezavantajlı çocuklarımızın oyun hakkına ve spor hakkına erişebilmesini diliyorum.” Bastıyalı, sözleriyle İstinye Üniversitesi ile yapılan bu iş birliğinin, çocuk hakları ve topluma hizmet alanındaki önemini vurguladı.
“Üniversitelerin spor ve topluma hizmet alanlarında faaliyet göstermesi öğrencilerin gelişimi için çok kıymetli.”
Trabzonspor eski teknik direktörü Abdullah Avcı konuşmasında, “Sporun her türünün iyileştirici bir gücü var. 2015 yılından beri sporun ve eğitimin her türüyle iç içeyim. Bundan sonra da eğitim, sağlık ve spor içeren her etkinlikte var olmaya devam edeceğim.” dedi. Avcı, engelleri ne olursa olsun her çocuğun spor yapabilmesinin hedeflendiği bu çalışmada İstinye Üniversitesi’nin, spor salonunu çocuklara açmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. “Üniversitelerin spor ve topluma hizmet alanlarında faaliyet göstermesi öğrencilerin gelişimi için çok kıymetli” sözleriyle devam etti.
Yeni açılan spor salonu, özel çocuklar için sürdürülebilir destek sunacak
Toplum sağlığı için sürdürülebilir adımlar atarak psikososyal desteği ve topluma katkıyı önceleyen İstinye Üniversitesi, 19 Aralık’ta gerçekleştirilen “Spor Her Çocuğun Hakkı” etkinliğini çocuklar için kalıcı bir faydaya dönüştürmek adına önemli bir adım attı. Donanımlı bireyler yetiştirme misyonunu sosyal sorumluluk alanına taşıyan Üniversite, toplumsal alanda farkındalığı ve rehabilitasyonu önceleyen çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bir yanıt bırakın