Harran Üniversitesi Paydaşlığında Proje ve Fikir Yarışması Düzenlenecek

Harran Üniversitesi’nin paydaş olduğu İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) tarafından Türkiye’nin yedi bölgesinde yapılması planlanan “1 Fikir 1 Türkiye” yarışmasının Güneydoğu ayağı 2 Mart’ta Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yapılacak. Bölgesel yarışmaların ardından başarılı görülen mucit ve girişimciler daha sonra Nisan ayında Ankara’da finalde yarışma şansı bulacak. Finalde başarı gösteren yenilikçi fikir ve projeler yaz ayında Türkiye’yi, Dünya Buluş-Fikir Derneğinin  (WIIPA) uluslararası düzenleyeceği “1idea1world” yarışmasında temsil etmeye hak kazanacak.

 “1 Fikir 1 Türkiye” yarışmasının Türkiye’de bir ilk olması dolayısıyla büyük önem arz eden yarışmanın gelenekselleşmesi hedeflenirken, yarışmanın her sene farklı illerde yapılması planlanıyor. Yarışmaya Şubat ayının sonuna kadar kayıt yaptırmak gerekiyor.

Harran Üniversitesi Paydaşlığında Genç Bilişimcilerin Buluşları Dünyaya Tanıtılacak

Bu konuda konuşan TÜMMİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Harran Üniversitesi Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Bardakçı; “İnovasyon ve Araştırma Derneğinin düzenlediği “1 Fikir 1 Türkiye” yarışması, Türkiye genelinde inovasyon ve yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla hayata geçirilmiş bir girişimdir. Bu yarışma, Türkiye’nin yedi bölgesinde, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu, Güneydoğu, Akdeniz ve Ege bölgelerinde de düzenlenmektedir. Her bir bölge için “1 Fikir 1 Marmara”, “1 Fikir 1 Karadeniz” gibi isimlendirmeler kullanılarak, bölgesel yarışmalar organize edilmektedir.

“1 Fikir 1 Türkiye”, Türkiye’nin zengin kültürel çeşitliliğini ve coğrafi genişliğini kucaklayarak, ülkenin 7 bölgesini, 81 şehrini, hatta her ilçesini ve köyünü kapsayan geniş bir çerçevede organize edilmektedir. Bu yarışmanın temel amacı, Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıları teşvik etmek ve onların bölgesel ve kültürel özgün değerlerini yansıtan yenilikçi fikirlerini ortaya çıkarmaktır.

Kültürel farklılıkların, yenilikçilik ve yaratıcılığın bir kaynağı olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle, Türkiye’nin zengin kültür mirasından ve coğrafi çeşitliliğinden kaynaklanan, özgün ve yenilikçi fikirleri aramak bizim için son derece önemlidir. Bu fikirler, sadece bölgesel ve ulusal düzeyde değil, aynı zamanda uluslararası platformlarda da Türkiye’yi temsil edecek ve ülkemizin bilim, teknoloji ve inovasyon alanındaki potansiyelini gösterme imkanı sağlayacak” diye konuştu.

Bölgesel yarışmaların ardından başarılı olan mucit ve girişimcilerin Türkiye genelinde düzenlenecek olan “1 Fikir 1 Türkiye” ana yarışmasında finalde yarışma şansı bulacaklarını belirten Harran Üniversitesi Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Bardakçı; “Bu büyük final, Türkiye’nin dört bir yanından gelen en iyi fikirlerin bir araya gelerek kıyasıya bir mücadele içinde olacağı bir platform olacaktır. Ayrıca, finalde dereceye giren katılımcılar, WIIPA’nın Türkiye ayağı olan “1 Idea 1 World” yarışmasında ülkemizi temsil ederek, fikirlerini dünya çapında bir platformda tanıtma şansına sahip olacaklar. Bu, onların uluslararası düzeyde tanınmalarına ve global bir network oluşturmalarına olanak tanıyan büyük bir fırsat olacaktır” şeklinde bir açıklama ile yarışmaların önemini vurguladı.

Başvuru www.1fikir1turkiye.com adresinden yapılabilecektir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*