Büyükşehir İtfaiyesinden Eczacıbaşı’na eğitim

7 gün 24 saat vatandaşların hizmetinde görev yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, gerçekleştirdiği eğitim hizmetleri sayesinde de halkın olası acil durumlara karşı farkındalığını arttırıyor. Bu kapsamda acil durum ekiplerinin eğitimlerine devam eden Kocaeli İtfaiyesi, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Yalova Üretim Tesisi çalışanlarına yönelik Acil Durum Ekip Eğitimi verdi.

TEORİK VE PRATİK EĞİTİM

Eğitim, Büyükşehir İtfaiyesinin Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı Ana Hizmet Binasının hemen arkasında bulunan İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) tesislerinde gerçekleştirildi. İtfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi personeli tarafından verilen eğitim, teorik ve pratik olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirildi.

YANGIN SİMÜLATÖRÜ

Eğitimde; Yanma ve Yangın, Yangın Yerindeki Riskler, Söndürme Maddeleri ve Teknikleri, Araç ve Malzeme, Yangına Müdahale Teknikleri, Kişisel Koruyucu Donanım başta olmak üzere çeşitli konularda bilgi aktarıldı. Eğitimin uygulamalı kısmında, İtfaiye Eğitim Merkezinde bulunan yangın simülatörleri ve düzenekler kullanıldı. Kursiyerler burada, aldıkları eğitimde edindikleri bilgileri uygulama imkânı buldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*