Anadolu Sigorta 2022 Entegre Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

Anadolu Sigorta, ekonomik, çevresel ve sosyal katma değer yaratma vizyonuyla, projelerini ve hedeflerini paylaştığı 2022 Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Şirketin, sorumlu sigortacılık anlayışıyla, risk yöneticisi, risk taşıyıcısı ve yatırımcısı olarak faaliyetlerinin ortaya koyulduğu rapor, gelecek dönemin de stratejik alanlarından biri olan iklim eylem planının detaylarını içeriyor.

 

Sürdürülebilir kalkınmaya katma değer yaratma bakış açısıyla faaliyetlerini sürdüren Anadolu Sigorta, Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’nun ikincisini yayımladı. Sürdürülebilirliği, büyüme ve inovasyon için bir fırsat olarak görerek, şirket politikasının ve kurum kültürünün odağına alan Anadolu Sigorta, bu bakış açısını ürün geliştirmeden satın almaya, sosyal sorumluluk projelerinden insan kaynakları uygulamalarına kadar uzanan tüm faaliyetlerine entegre ediyor.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını 2019 yılından bu yana raporlayan Anadolu Sigorta, ilk Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’nu geçtiğimiz yıl yayımladı. Şirket, bu yıl yayımladığı ‘2022 Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’ ile de uluslararası standartlara ve çerçevelere uyumlu bir şekilde yıllık performansını kamuya açıkladı. 

Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olarak, tüm paydaşları için uzun vadeli değer yaratmanın kurumsal DNA’larında yer aldığını söyleyen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan; “Sigorta sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak finansal risklerin ötesinde, çok değişkenli bir risk matrisi ile çalışıyoruz. Bu kapsamda, sürdürülebilirlik risklerinin yönetilmesi şirketimiz için büyük önem arz ediyor. Sürdürülebilirliği, büyüme ve inovasyon için bir fırsat olarak görüyoruz. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşmak için ulusal ve uluslararası paydaşlar ile iş birliğini önemsiyoruz. UN Global Compact ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri gibi küresel inisiyatiflerin katılımcısıyız” dedi.

“Yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik yenilikçi hizmetlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz”

Tüm dünyada sürdürülebilirlik gündeminin ilk sırasında iklim değişikliği ile mücadelenin yer aldığına işaret eden Tuğtan, Anadolu Sigorta’nın da iklim riskleri ile iklim değişikliğinin, operasyonlarına ve portföyüne etkilerini analiz ettiğini belirtti. Tuğtan şöyle devam etti: “İklim eylemi stratejimizi üç eksene odakladık: Operasyonlarımızdan doğan çevresel etkileri en aza indiriyor, böylelikle müşterilerimizin iklim riski yönetim süreçlerine destek oluyoruz. Bunların yanında yatırımlarımızla yeşil dönüşümü de destekliyoruz. 2022’de operasyonlarımızda yürüttüğümüz çeşitli verimlilik çalışmaları sonucu 695 GJ enerji tasarrufu sağladık. 2018 yılına kıyasla kişi başına su tüketimimizi yüzde 72, kâğıt tüketimimizi ise yüzde 83 oranında düşürdük. Yenilenebilir enerji yatırımlarının aranan sigorta çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz. 2022 yılında rüzgâr enerjisi alanında 1.103 MW, güneş enerjisi alanında ise 1.014 MW kurulu güce teminat verdik. Bu teminatlarla sektör payımız 2022 yılında rüzgar enerjisi alanında yüzde 10, güneş enerjisi alanında ise yüzde 11 olarak gerçekleşti. Ülkemiz için büyük bir fırsat alanı olarak gördüğümüz yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik yenilikçi hizmetlerimizle, gelecek dönemlerde de bu alandaki varlığımızı artırmayı hedefliyoruz. Fon yönetimi ve yatırım faaliyetlerimizin çevresel, sosyal ve iş etiği etkilerini Sorumlu Yatırım Politikası aracılığıyla yönetiyoruz. 2022 yılı itibarıyla yatırım portföyümüzde 870 milyon TL değerinde sürdürülebilirlik kriterlerine uyum sağlayan Euro Bond bulunuyor.”

“Dijitalleşmeyi geleceğe taşıyoruz”

Sigortacılık sektörünün, dijitalleşmeye en hızlı adapte olan sektörlerin arasında yer aldığına değinen Tuğtan, Anadolu Sigorta’nın gelişen teknolojiler ile birlikte hem ürün ve hizmetlerde hem de iş süreçlerinde dijitalleşmeyi çok önemsediğinin altını çizdi. Şirketin potansiyel ve mevcut sigortalılara hitap eden web sitesi ve mobil uygulamalar gibi farklı kanallar ile dijital sigortacılık yelpazesini geliştirdiğini söyleyen Tuğtan, “Yapay zekâ ve ileri analitik veri modelleri konusunda önemli yatırımlar yapıyoruz. AS’lı adını verdiğimiz yapay zekâ platformu ile görselden hasar tespiti gibi farklı hizmetleri sunabiliyor, birçok iş sürecini tek başına yapabilir hale gelen robotik süreç otomasyonumuz ile çalışanlarımızın iş yükünü hafifletiyoruz. 360 derece iletişim yaklaşımımız ile sigortalılarımızın, mobil uygulama, web sitesi ve WhatsApp hattı da dâhil pek çok farklı platformdan şirketimize kolaylıkla ulaşabildiği ve geri bildirimlerini anlık olarak verebildiği bir kullanıcı deneyimi sunuyoruz. Dijitalleşme alanında yaptığımız kapsamlı çalışmalara önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Yenilikçi çalışmalara imza atarken, başarılarımızı ödüllerle tescillemekten ve yatırımlarımızın ulusal ve uluslararası arenada karşılık bulduğunu görmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Anadolu Sigorta geleceğin işyerini tasarlıyor

Değişimlere hızlı adapte olabilmenin en önemli yetenek haline geldiğini belirten Tuğtan, çalışma hayatının bu hızlı dönüşüme ayak uydurması ve inovasyon kapasitesinin artması için başlattıkları HARMONİ isimli Çevik Dönüşüm yolculuğunu anlattı: “Çevik çalışma modelinde amacımız, var olan kurumsal değerlerimizi ve bilgi birikimimizi koruyarak sürekli geliştirmek ve birlikte öğrenmek. Bu yolculukta, farklı iş birimlerinden çalışanlarımızın oluşturduğu çevik takımlar, aynı takım hedefleri doğrultusunda çalışıyor. Hiyerarşiden uzak, herkesin takım içinde eşit olduğu bir yapıda geleneksel düşünce kalıplarından uzaklaşılarak, daha cesurca ve deneyerek yeni fikirler üretilebiliyor. Çevik dönüşüm ile hedefimiz, kendi kendini yöneten ve hızlı hareket edebilen takımlar ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına hızlı ve yenilikçi çözümler sunmak.”

Anadolu Sigorta’nın sektörde en fazla kadın istihdamı da sağlayan şirketlerden biri olduğunu söyleyen Tuğtan şu bilgileri verdi: “Cinsiyet eşitliğini önemsiyor, bu konuda öğrenmeye ve yenilikçi uygulamalar geliştirmeye devam ediyoruz. Kadınların iş hayatında potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için çok sayıda proje hayata geçirdik. ‘Mutlu Anne Mentorlüğü’ ile doğum izninden dönen çalışanlarımıza sunduğumuz destek programı bunlardan biri. Bunun yanında çalışma hayatında farkında olmadan kullanılan cinsiyetçi ifadeleri tüm ofis programlarında otomatik olarak değiştiren bir düzelti uygulamasını hayata geçirdik. Pazarlama ve reklam faaliyetlerimizde de toplumsal cinsiyet rollerinden arındırılmış bir iletişim yürütmeye özen gösteriyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*